Inge Vandeweege lanceert eerste boek speciaal voor pleegouders

Blogster en schrijfster Inge Vandeweege brengt haar eerste boek uit: ‘Een (h)echte uitdaging. Pleegkinderen opvoeden met vallen en opstaan.’ Een boek met ervaringsverhalen, inzichten en tips geschreven voor pleegouders. Blogster en schrijfster Inge Vandeweege, brengt na haar blog nu haar eerste boek uit. Het is een boek met een persoonlijk verhaal, actuele pedagogische inzichten en bruikbare tips. Inge wil graag pleegouders inspireren om pleegkinderen met gedragsproblemen anders aan te pakken.

Inge Vandeweege publiceerde ongeveer een jaar geleden haar eerste blogpost. In haar wekelijkse blog schrijft Inge over haar pleegkinderen. Ze heeft het over haar zoektocht naar een opvoeding die werkt voor deze kinderen met een spreekwoordelijk rugzakje en over haar falen als opvoeder. Opvoeden met vallen en opstaan dus.

De blog en bijhorende website bleken een voorbereiding op het grotere werk: een eigen boek. Met het boek ‘Een (h)echte uitdaging’ wil Inge pleeggezinnen een hart onder de riem steken. Pleegouders vinden herkenning in haar verhaal omdat ze een ervaringsdeskundige is. Ze blijft niet bij de pakken zitten, maar ze gaat op zoek naar wat wel werkt bij pleegkinderen met hechtingsproblemen en trauma. Ze deelt haar kennis en ervaring in begrijpelijke taal en geeft talloze praktische tips. Ze haalt haar inspiratie uit opvoedingsboeken, artikels en wetenschappelijke onderzoeken.

Ook voor andere opvoeders
Naast pleegouders kunnen andere ouders en opvoeders eveneens iets opsteken van het boek. Het boek is bedoeld voor pleegouders, maar iedereen die in contact komt met kinderen met moeilijk gedrag, kan iets leren uit het boek van Inge.

Praktische informatie
Het boek is te koop vanaf maandag 12 maart en is verkrijgbaar via haar website www.ingevandeweege.blog en www.boekenbestellen.nl ISBN:9789492905000 Prijs: €19,95 Paperback, 224 pagina’s, kleuren omslag