Steeds meer jeugdigen en hun ouders doen een beroep op specialistische jeugdhulp. Horizon wil tegelijkertijd inspelen op de vraag om het aantal jeugdigen binnen de gesloten jeugdzorg te verminderen. Om aan die uitdaging te voldoen, ontwikkelt Horizon alternatieve vormen van jeugdhulp. School2Care is zo’n alternatief.

School2Care

School2Care is een school met een vernieuwende aanpak voor jeugdigen die thuis, op school en in de vrije tijd ernstige problemen hebben. Deze jeugdigen hangen veel op straat, komen in aanraking met justitie en dreigen de aansluiting met het onderwijs te verliezen. Vanwege gedragsproblemen hebben ze een voorwaardelijke machtiging voor gesloten jeugdhulp van de rechter.

Intensief programma jeugdigen – 08:00 tot 20:00 uur

Horizon wil voorkomen dat deze jeugdigen verder afglijden en zelfs uithuisgeplaatst worden. Daarom start Horizon met School2Care. Jeugdigen krijgen een intensief programma  – twaalf uur, van 08:00 tot 20:00 uur – waarin onderwijs en zorg zijn geïntegreerd. Uniek is het feit dat deze jeugdigen thuis slapen. Jeugdigen worden begeleid naar een (vervolg)opleiding en/of werk. Horizon ziet in School2Care een alternatief om te voorkomen dat jeugdigen in gesloten jeugdzorg worden geplaatst.

Opening van de eerste School2Care locatie De Vliet in Rotterdam

Wij nodigen u graag uit voor de opening van de eerste School2Care locatie De Vliet in Rotterdam. U bent van harte welkom op dinsdag 20 juni van 09.30 – 11.00 uur aan de Klencke 603 in Hoogvliet. Wethouder Hugo de Jonge en bestuurders Hans du Prie en Krijnie Schotel openen de locatie officieel om 10:30 uur. Wij horen graag of u aanwezig kunt zijn.

Aanmelden is gewenst en kan via mail school2caredevliet@horizon.eu

Datum: dinsdag 20 juni 2017
Tijd: 09.30 – 11.00 uur 
Locatie: School2Care De Vliet, Klencke 603, Hoogvliet

Programma:

09.30 uur – Inloop met koffie/thee en taart
10.00 uur – Bestuurder Hans du Prie over het belang van alternatieve jeugdhulp
10.15 uur – Bestuurder Krijnie Schotel in gesprek met jeugdige en coach School2Care
10:30 uur – Officiële opening door Hugo de Jonge en onthulling kunstwerk jeugdigen
10.45 uur – Rondleiding door de locatie
11.00 uur – Einde

 

Meer lezen over deze locatie.