Ik verwelkom vanavond weer het expertpanel. Er heerst een goede sfeer en er wordt weer gezellig gelachen. Behalve de gezelligheid hebben de ouders ook daadwerkelijk iets in te brengen. We komen ongeveer om de 6 weken bij elkaar en iedere keer waardeer ik het toch dat de ouders in grote getale komen en  de moeite nemen om met ons in gesprek te gaan om te praten over relevante thema’s die zowel binnen Horizon spelen als binnen heel de branche. Daar krijg ik echt energie van!

Schuldhulpverlening als onderdeel van de jeugdhulp

Vanavond gaan ouders aan de slag met het thema: schuldhulpverlening als onderdeel van de jeugdhulp. We leggen hen een aantal stellingen voor omdat we benieuwd zijn hoe de ouders tegen dit onderwerp aankijken. Op het iHUB ontwikkelplein gaat eind maart de pilot Schuldhulp van start. Uit onderzoek is gebleken dat veel jongeren en/of gezinnen die te maken krijgen met jeugdhulp ook problemen hebben met schulden. Als de jeugdhulp stopt is de schuldenproblematiek vaak niet opgelost en kunnen schulden bijdragen aan zowel fysieke als psychische problemen. Een uitgelezen kans om vanavond de ouders erbij te betrekken en te vernemen hoe zij tegen dit thema aankijken. Behalve de interessante discussie die ontstond, waar wij als Horizon weer informatie konden ophalen, was het ook goed om te vernemen dat de ouders kritisch waren ten aanzien van de vragen. Hun interpretatie over een omschrijving gaf ons weer inzicht hoe vragen inderdaad anders verwoord kunnen worden. Heel fijn om samen met elkaar tot een verbeterslag te komen.

Ouders van expertpanel worden ingezet

Tevens ben ik uitgenodigd door de Serviceorganisatie Jeugd ZHZ om aanwezig te zijn bij een bijeenkomst in april over ervaringsdeskundigheid in de zorg. Het leek me leuk om ook een aantal ouders van het expertpanel mee te nemen om hen ook een podium te geven over hoe zij hun deelname aan het expertpanel ervaren. Toen ik dit voorstelde reageerden er zoveel ouders spontaan dat ze met me wilden gaan! Dit was voor mij weer een moment dat ik trots ben op het panel en dat het keer op keer weer voor me bevestigt: de ouders zijn van toegevoegde waarde en door een goede samenwerking beogen we nog meer het resultaat: ‘1+1 maakt 3!’

Ga in gesprek

Bent u beleidsmedewerker, wethouder, lid van een wijkteam of werkt u binnen de branches jeugdhulp en/of onderwijs en wilt u het gesprek aangaan met ons expertpanel, dan kunt u contact (Jessica.Tokaya@horizon.eu) met ons opnemen.

Kijk voor meer informatie over het expertpanel, de leden en de reden waarom wij het expertpanel zijn gestart.

Voor 2017 staan de volgende bijeenkomsten gepland: 13 april, 1 juni, 6 juli, 31 augustus, 10 oktober, 7 december

1 antwoord
  1. Chris Kuiper
    Chris Kuiper zegt:

    Ik ben heel blij met de mogelijkheid om op zulke belangrijke thema’s direct de reactie van het panel te krijgen dank daarvoor.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *