Op 14 maart jl. zijn wij naar aanleiding van onze aanmelding bij Pleegzorg Nederland op een voorlichtingsavond geweest van Horizon Pleegzorg in Alphen aan den Rijn.

Deze bijzondere avond heeft bij ons erg veel discussie losgemaakt over het wel of niet aanmelden als kandidaat pleegouders. Een van de zaken die duidelijk naar voren kwam in de presentatie betrof het feit dat je er samen volledig erachter moet staan om deze zorg te kunnen verlenen en voor langere tijd kan blijven volhouden.
In onze uitgebreide overwegingen zijn wij echter tot de conclusie gekomen dat een van ons beiden er niet voor de volle 100% achter kan staan en hebben wij daarvoor helaas moeten besluiten om niet door te gaan met de aanmelding.

Ter verduidelijking nog even de overweging van onze interesse in eerste aanleg:
Wij zijn 63 jaar en beiden sinds kort met vroegpensioen. Wij zijn 34 jaar getrouwd, hebben drie volwassen kinderen, afgestudeerd met baan en zelfstandig wonend. De jongste is eind 2015 met zijn vriendin gaan samenwonen.

Wij hebben tot voor kort, samen jarenlang intensieve mantelzorg verricht voor de moeder van mijn echtgenote. Helaas is zij in februari jl. op 97 jarige leeftijd overleden. Wij hebben een ruime woning en wilden graag nog wat te zorgen hebben. Pleegzorg leek een mooie invulling hiervan te kunnen zijn.
Zie hier de reden van onze aanmelding voor de voorlichtingsavond.

Wij hebben nu besloten om  het vrijwilligerswerk waar we reeds mee bezig zijn wat verder uit te breiden, zodat wij toch nog een steentje kunnen bijdragen aan onze participatie maatschappij.

Laat onverlet dat wij inmiddels grote bewondering hebben gekregen voor uw organisatie in zijn geheel en in het bijzonder voor de pleegouders die deze zorg verrichten. Het sprekende voorbeeld was een van presentatrices deze avond.
Wij willen haar en haar collega die avond van harte bedanken voor de vlotte- heldere en no-nonsense presentatie en wensen uw organisatie veel geslaagde aanmeldingen toe voor deze zeer belangrijke taak, daarbij teken wij.

Met vriendelijke groeten,

Marianne en Jan

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *