Maaike en Marco wisten het al een langere tijd;  voor hen geen eigen kinderen, maar iets betekenen voor kinderen die dit echt nodig hebben. En vanuit die gedachte kwam pleegzorg op hun pad. Na de  voorlichting namen zij deel aan de cursusavonden bij Horizon pleegzorg en verdiepten zich wekelijks in verschillende pleegzorg onderwerpen.

In gesprek met pleegouders met ervaring

Hoewel zij overtuigd zijn van hun weloverwogen keuze om door te gaan met pleegzorg zijn zij toch benieuwd hoe dit in de praktijk echt gaat. Om deze reden gaan zij een middag lang in gesprek met Raymond en Ilona. Zij hebben hetzelfde traject een jaar geleden gevolgd en hebben inmiddels 2 pleegkinderen van 4 en 7 in huis. “Tijdens de training hebben we goed nagedacht of we in plaats van een kind ook een broertjes en zusjes wilden opnemen in ons gezin. Er is een groot tekort aan gezinnen die meerdere kinderen willen opvangen en de trainers van Horizon vonden het bij ons passen”.

Geen opvoedervaring

Al snel raakten we met dit idee vertrouwd en we stelden ons steeds meer voor hoe dat zou zijn, we hadden tenslotte geen opvoedervaring. De trainers brachten ons in contact met Ilona en Raymond. Zij hadden, net als wij, geen eigen kinderen en hebben inmiddels twee kinderen in hun huis. We waren vooral benieuwd naar hun ervaringen en hoe hun leven veranderd was. Ook hadden we veel vragen over gedrag en opvoeding en hoe zij de rol van opvoeder hadden opgenomen. Het was voor ons een hele zinvolle middag bij hen. Hoewel het voor hen af en toe best moeilijk was, raakten wij er steeds meer van overtuigd dat wij dit echt wilde en ons gevoel hierover werd steeds zekerder.

Ervaringen delen

Inmiddels wonen er sinds 2 maanden een broer en zus bij Maaike en Marco in het gezin. Zij zijn 9 en 7 jaar oud. Terugkijkend op het gesprek met Ilona en Raymond hebben zij heel veel gehad aan al hun praktische tips. Bedtijden, schoolrituelen en afspreekmiddagen. Al die zaken zijn inmiddels heel erg aan de orde. Maaike heeft na de eerste weken ook uitgebreid met Ilona gebeld om de ervaringen die zij hadden nu met hen te delen. Het is zo fijn om op deze manier contact te hebben. Binnenkort komen zij bij ons langs!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *