We plaatsen niet zomaar iedereen in elk gezin. Dit gebeurt met veel zorg en met behulp van deskundige professionals. Alleen dan krijgen we de beste matches. Onze hoogkwalitatieve screening wordt inmiddels ook gebruikt door andere pleegzorgorganisaties.

Een breakdown is een ongeplande afbreuk van de pleegzorgplaatsing. Doordat wij vanaf het begin af aan de juiste match maken, ligt ons breakdown percentage laag. Hierdoor groeien veel pleegkinderen bij Horizon, langdurig op in pleeggezinnen, totdat zij de volwassen leeftijd bereiken en toe zijn aan de volgende stap zelfstandig wonen.

Waarom kiest u voor Horizon pleegzorg?

  • Meer dan 135 jaar ervaring ( Momenteel dagelijks 900 pleegkinderen in 700 pleeggezinnen ).
  • Hoogkwalitatieve screening
  • Minste breakdowns

Wat kunt u van Horizon verwachten?

  • Pleegzorg dicht bij huis
  • Één vaste begeleider
  • De beste match

Het liefst zorgen wij ervoor dat een kind zo min mogelijk wisselingen meemaakt. Een nieuw thuis is al heel wat; een nieuwe school en een nieuwe stad of een nieuw dorp kan het nog extra stressvol maken. Daarom zoeken we een pleeggezin meestal zo dicht mogelijk bij huis als de situatie dat toelaat. Bij Horizon zoeken we altijd naar een plekje voor een kind in het netwerk.

Een pleegkind in huis nemen is niet altijd eenvoudig. Wel is het de moeite waard. Omdat u soms wel wat hulp kan gebruiken, staat uw pleegzorgbegeleider altijd voor u klaar. U krijgt als gezin één vaste pleegzorgbegeleider. Daar wisselen we het liefst zo min mogelijk in, zodat u een band kan opbouwen.

Als startend pleegouder wilt u maar wat graag beginnen aan het avontuur wat pleegouderschap is. Wij gaan eerst zorgvuldig aan de slag om jullie goed te leren kennen en bereiden u in de trainingsdagen voor op wat er gaat komen. Daarna gaan we zorgvuldig matchen als er een kind is dat precies dat plekje zoekt wat uw gezin te bieden heeft. De juiste match tussen uw gezin en een pleegkind, is de sleutel tot succes.

Horizon Pleegzorg werkt o.a. voor de regio’s Rijnmond, Haaglanden, Zuid-Holland Zuid, Midden-Holland, Holland Rijnland, Kaag en Braasem.

Overweegt u pleegouderschap?

Maar wilt u eerst meer informatie?
Meld u dan aan voor onze voorlichting over onze pleegzorg.