Lessen zijn hervat na brand afgelopen week

22 november 2018

Na de brand van vrijdag 16 november, wordt vanaf vandaag al het onderwijs weer hervat. Door de brand is een deel van de externe school nog steeds onbruikbaar, waaronder de les-keuken. Er is de afgelopen dagen hard gewerkt om voldoende lokalen weer schoon en geurvrij te maken. Onafhankelijke deskundigen hebben metingen uitgevoerd en het gemeentelijk toezicht heeft uiteindelijk ingestemd met de ingebruikname.

Horeca- en kookonderwijs
De interne school is niet getroffen, maar maakt wel gebruik van de praktijklokalen in het gebouw van de externe school. Omdat de les-keuken nog steeds onbruikbaar is, wordt er nu gekeken hoe we horeca- en kookonderwijs zo spoedig mogelijk kunnen hervatten. We zijn hard op zoek naar alternatieve mogelijkheden. We zullen daarbij in ieder geval prioriteit geven aan de VMBO-examenleerlingen horeca.

       

————————————————————————————————————————————————————————————

Het Park College is een cluster 4 school die onderwijs biedt aan jeugdigen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met complexe leer- en/of gedragsproblematiek. Het Park College ligt in Alphen aan den Rijn en bevindt zich op hetzelfde terrein als de residentiële behandelgroepen van Rijnhove. Samen met deze zorginstelling verzorgt zij een geïntegreerd hulpverlenings- en onderwijsaanbod.

De school beschikt over 150 leerlingplaatsen voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). De meeste jeugdigen van de Rijnhove behandelgroepen volgen onderwijs aan het Park College (interne leerlingen). Verder biedt de school onderwijs aan leerlingen met een cluster-4 indicatie uit de regio Alphen aan den Rijn/Zuid-Holland Zuid (externe leerlingen).

Kenmerkend voor het Park College is dat toegewerkt wordt naar terugkeer in het reguliere (speciaal) onderwijs, het behalen van een diploma of certificaat, instroom in een Regionaal Opleidings Centrum (ROC) of toeleiding naar de arbeidsmarkt.