Ervaringsverhalen van pleegouders

Tijdens de Week van de Pleegzorg stonden ervaringsverhalen van pleegouders centraal in de publiciteit. In Tijd voor Max en op RTL-online vertelde pleegouders over hun ervaring.  Linda en Margriet publiceerden mooie portretten van pleegmoeders.

In de regionale media was er ook veel aandacht voor de Week van de Pleegzorg op televisie, radio en in kranten. Een kleine greep uit de vele reportages: AT5omroep Gelderlandrtv DrentheFraneker Courant,  NH Nieuws, de Stentor,  RTV Noord  en het Brabants Dagblad.

Eigentijds programma vooral online

De Week van de Pleegzorg bood ook dit jaar weer een gevarieerd programma met 90 activiteiten, dit keer vooral online. Er waren veel informatiebijeenkomsten voor belangstellenden via Facebook, webinars en Teams. Wethouders en burgemeesters maakten (online) kennis met pleeggezinnen. Voor de ontspanning waren er o.a. een interactieve online quiz voor pleeggezinnen in Drenthe, online bingo en online yogalessen in Noord-Brabant.

Nieuwe films en animaties

Tijdens de Week van de Pleegzorg zijn verschillende korte films en animaties gelanceerd.

In de film ‘Loyaliteit in beeld’ wordt het abstracte begrip ‘loyaliteit’ op een toegankelijke en laagdrempelige manier uitgelegd aan de hand van beelden van Gert van der Vijver (‘de Zandtovenaar’) en muziek van Till Zuidema (‘songwriter Till’).

Pleegzorg STORIES is een serie video’s en animaties die een kennismaking biedt met de wereld van pleegzorg via verhalen van pleegouders, pleegkinderen, kinderen van pleegouders, ouders en professionals. Korte fragmenten geven een antwoord op veel-gestelde vragen. De Pleegzorg STORIES worden gemaakt door videoverhalenvertellers UmaMedia met animaties van Studio Ravivo.

Al deze films zijn ontwikkeld i.s.m. Kinderpostzegels.

Pleegouders van Nederland bedankt voor jullie liefdevolle inzet

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS bedankte alle pleegouders op Twitter.

Voor pleeggezinnen is een speciaal bedankpakket samengesteld om zelf bloembommen te maken i.s.m. de Guerilla Gardeners.