Horizon houdt de ontwikkelingen van het coronavirus goed in de gaten. Om mee te helpen verspreiding van dit virus in Nederland te voorkomen, volgen wij op locatie de maatregelen van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit betekent extra maatregelen zoals door het RIVM eerder voorgeschreven en medewerkers blijven thuis bij klachten zoals voorgeschreven. Indien een jongere die bij Horizon verblijft klachten heeft, zal deze in quarantaine worden geplaatst en treedt het protocol van de GGD in werking. Voor vragen hierover verwijzen wij u naar de begeleider van uw kind.

Afgelopen weekend (15 maart) heeft het ministerie in samenspraak met het RIVM besloten om de scholen te sluiten in Nederland. Deze maatregel heeft ook gevolgen voor Horizon, daarover kunnen wij het volgende vertellen:

Onderwijs

  • Alle scholen van Horizon zijn dicht. Kinderen waarvan de ouders in vitale beroepsgroepen werken, worden echter gewoon door onze scholen opgevangen.
  • (Interne) scholen op zorglocaties blijven open om ervoor te zorgen dat we voldoende zorgpersoneel hebben op de groepen. Maar als we te maken krijgen met teveel uitval van docenten, gaan wij over op een continu dagprogramma voor uw kind.

Verlof en bezoek

Om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, nemen wij extra maatregelen ten aanzien van het verlof van uw kind en het bezoek naar onze locaties. De maatregelen van het RIVM zijn hierin leidend. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen adviseert het RIVM:

  • Was uw handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen;
  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Daarnaast ontvangen wij het bezoek in een aparte ruimte en hanteren we de maatregel van anderhalve meter afstand van elkaar. Jongeren en ouders die verkouden zijn, griep en/of koorts ziek hebben worden verzocht met elkaar te (video)bellen.

Horizon werkt dag en nacht om de zorg die nodig is voor uw kind te borgen. Tot nu toe lukt ons dat heel goed, mocht u specifieke vragen hebben kunt u terecht bij de begeleider en/of locatie van uw kind. Mochten er nieuwe maatregelen komen die van invloed zijn op de zorg voor uw kind, brengen we u hier van op de hoogte.

 

Ga naar de website van RIVM voor meer informatie
Omdat de ontwikkelingen en maatregelen in Nederland op elk moment kunnen wijzigen, raden wij aan om de richtlijnen van het RIVM in de gaten te houden. Op de website van RIVM leest u meer over het coronavirus. Hier vindt u ook veel gestelde vragen met de antwoorden. Ga naar www.rivm.nl/coronavirus. of bel het publieksinformatienummer van de overheid 0800 – 1351.