Aftrap woensdagochtend 30 oktober

De Week van de Pleegzorg start met de aftrap van een nieuwe wervingscampagne op woensdag 30 oktober om 9 uur op Utrecht Centraal. Radio-dj Gijs Staverman, zelf pleegouder, zal de aftrap verzorgen. In die campagne komen de perspectieven van het kind, de ouder, de pleegouder en de pleegzorgbegeleider aan bod.

Samenwerking

“Iedereen wil kinderen zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet lukt, dan het liefst bij pleegouders. Bij voorkeur in de eigen woonplaats zodat een kind niet van school hoeft te veranderen en contact kan houden met familie, vriendjes en vriendinnetjes. Daarom zijn we blij dat de samenwerking tussen gemeenten en pleegzorgaanbieders bij de werving van nieuwe pleegouders steeds vanzelfsprekender wordt”, aldus Marlies Michels.

Programma 2019

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd, zoals exposities, pleegoudercafés, boekpresentaties, een foster festival, themavonden, een pleegouderontbijt, brunch of high tea, informatiebijeenkomsten voor mensen die overwegen om pleegouder te worden en de landelijke pleeggrootouder-kleinkind dag in Alkmaar.

Tijdens de Week van de Pleegzorg kunnen pleeggezinnen in heel Nederland gratis zwemmen bij een van de zwembaden van de koepels Optisport , LACO, Sportfondsen en de werkgeversvereniging WiZZ.

Op www.weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten.