Wil jij weten wat uithuisgeplaatste jongeren écht belangrijk vinden? Luister dan naar hun verhaal op woensdagavond 13 juni. In het Parkvilla theater overhandigen jongeren de allereerste survivalgids aan ombudsvrouw Margrite Kalverboer. Boordevol tips voor jongeren die wonen op een groep of in een gezinshuis. En ze delen persoonlijke verhalen over hoe je omgaat met uithuisplaatsing in een interactief toneelstuk. Bedacht en geschreven door jongeren zelf.

Werk jij in de jeugdzorg? En wil je zelf ervaren wat jongeren meemaken op een groep? Aanmelden kan nog!

We verwelkomen je graag op woensdag 13 juni om 18:00 uur in het Parkvilla theater in Alphen aan den Rijn.

Vijf redenen waarom je deze avond niet mag missen:

  • Zes jongeren delen persoonlijke ervaringen over uithuisplaatsing in een interactief toneelstuk dat speciaal door hen bedacht en geschreven is.
  • Er is veel gepubliceerd over en voor kinderen en jongeren in jeugdzorg vanuit professioneel perspectief. De Survivalgids is de eerste uitgave die hun gezichtspunt centraal stelt.
  • Deze avond bied je de kans om jongeren zelf te vragen naar hun ervaring.
  • Alle kinderen die op dit moment in de jeugdzorg verblijven of wonen in een gezinshuis, krijgen de survivalgids gratis toegestuurd.
  • Het eerste exemplaar van de Survivalgids wordt overhandigd aan de Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.

Meer weten over hoe de Surivalgids tot stand kwam? Initiatiefnemer Jorien Meerdink legt uit waarom tips van jongeren zo belangrijk zijn.