Stichting WESP, Horizon en Cardea hebben samen met  jongeren een Survivalgids gemaakt over het  leven in een groep of gezinshuis. Uniek omdat de gids is gemaakt vóór jongeren, dóór jongeren!

Op 13 juni geven wij een feestelijke presentatie ter ere van deze allereerste 

De presentatie wordt gehouden op woensdagavond 13 juni in het Parkvilla theater in Alphen aan den Rijn. Op de avond geven jongeren door middel van participatietheater hun tips en adviezen. En gaan ze met het publiek in gesprek over onderwerpen als: wat heb je nodig als je nieuw bent in een groep, hoe ga je het liefst om met groepsgenoten of de leiding? En hoe bereid jij je voor op je vertrek?

Officiële overhandiging aan kinderombudsvrouw               

Na het theaterstuk zal de eerste Survivalgids officieel worden overhandigd aan kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer. Zij schreef het voorwoord voor de gids. De Survivalgids zal na deze avond worden toegezonden aan alle jongeren in Nederland die in een groep of gezinshuis wonen.

Meld je aan!

Omdat we een beperkt aantal plaatsen hebben, willen we je vragen om je vóór 6 juni aan te melden voor deze avond door een mailtje te sturen naar survivalgidsjongeren@horizon.eu

We vinden het heel belangrijk dat er zoveel mogelijk jongeren komen. We vragen dan ook om jongeren vanuit jouw organisatie mee te nemen naar deze avond. Laat dit dan even weten op het inschrijfformulier, dan nemen we contact met je op.

De Survivalgids is een samenwerking van onder andere WESP, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en Cardea. De gids is mogelijk gemaakt door de fondsen Pro Juventute en Stichting van het Kind. Het Participatietheater is mogelijk gemaakt dankzij Fonds 1818.

Programma

  • 18:00:                 Inloop
  • 18:15 – 18:45:   Hapje en drankje
  • 18:45 :                Zaal open
  • 19:00 – 19:10:   Welkom en inleiding
  • 19:10 – 19:45:   Theatervoorstelling ‘Wat nu?’
  • 19:45 – 20:00:   Officiële overhandiging survivalgids aan Margrite Kalverboer
  • 20:00 – 20:30:   Feestelijke muzikale afsluiting

Locatie

Parkvilla theater Alphen aan den Rijn – Cornelis Geellaan 2 – Alphen aan den Rijn.

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer over de Survivalgids‘Ik zie het als een van mijn belangrijkste taken om te zorgen dat kinderen en jongeren echt mee kunnen praten én mee kunnen beslissen over wat zij zelf belangrijk vinden. Daarom ben ik ontzettend blij dat de Survivalgids er nu is. Deze gids is niet alleen gemaakt voor jongeren, maar vooral ook door jongeren. Naast de ervaringen en tips van jongeren over het leven in gezinshuizen en groepen, lees je ook in elk hoofdstuk wat de rechten zijn van jongeren.’