Op donderdag 9 mei onthullen de Alphense wethouder Han de Jager en Horizon Jeugdzorg en Onderwijs bestuurder Krijnie Schotel symbolisch de eerste steen van het nieuwe Park College in Alphen aan den Rijn. Dankzij het beschikbare geld van de gemeente en de prettige samenwerking kan de school naar verwachting eind mei, dus nog voor de start van het nieuwe schooljaar, hersteld worden.

 

De brand
Op 16 november jl. woedde een hevige brand op het Park College in Alphen aan den Rijn. Al na een kleine week werd door onafhankelijke deskundigen vastgesteld dat het pand weer in gebruik genomen kon worden. Op 22 november 2018 is al het onderwijs hervat.

Samenwerking met de Gemeente
Han de Jager kijkt terug op de brand als  flinke pech waar we met elkaar ook een mooie win-win situatie van gemaakt hebben: “we kunnen straks meer onderwijsplekken voor kwetsbare kinderen creëren, waardoor lange reizen van leerlingen in de taxi niet meer nodig zijn.” Krijnie Schotel is dankbaar en blij met de goede samenwerking met de gemeente: “dankzij de hulp van de gemeente kunnen we uitzien naar een mooie toekomst voor het Park College en jongeren een goede leerplek dichterbij huis bieden.”

Feestelijk moment
Rond de klok van 10.00 uur doet Krijnie Schotel het openingswoord. Vervolgens wordt het stokje  overgedragen aan de wethouder. Aan hem de eer de officiële eerste steen te leggen voor de wederopbouw van het Park College. In het kader van de steenlegging zullen jongeren van het Park College feestelijke hapjes en drankjes verzorgen.

Over het Park College
Het Park College is een school die onderwijs biedt aan jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar met complexe leer- en/of gedragsproblematiek. Het Park College hoort bij Horizon en bevindt zich op hetzelfde terrein als de residentiële behandelgroepen van Horizon in Alphen aan den Rijn. Samen verzorgen zij een geïntegreerd jeugdzorg- en onderwijsaanbod.

De school beschikt over 150 leerlingplaatsen voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). De meeste jeugdigen van de Rijnhove behandelgroepen volgen onderwijs aan het Park College (interne leerlingen). Verder biedt de school onderwijs aan leerlingen met een cluster-4 indicatie uit de regio Alphen aan den Rijn/Zuid-Holland Zuid (externe leerlingen).

Kenmerkend voor het Park College is dat toegewerkt wordt naar terugkeer in het reguliere (speciaal) onderwijs, het behalen van een diploma of certificaat, instroom in een Regionaal Opleidings Centrum (ROC) of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Wij nodigen u als persrelatie graag uit voor de bijeenkomst op 9 mei a.s. op Horizon locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn. U kunt zich aanmelden per mail op marcom@horizon.eu. Voor vragen neemt u contact op met Josephine Veldhoen, Manager Marketing en Communicatie via josephine.veldhoen@horizon.eu of telefonisch via 088-9961100.