Waarvoor kun je terecht bij het Omgangshuis?

Kinderen hebben recht op contact met beide ouders. Soms lukt het ouders in een complexe scheiding niet om hier goede afspraken met elkaar over te maken. Dan kan het voorkomen dat er geen contact is tussen een van de ouders en het kind of de kinderen. Het Rotterdams Omgangshuis kan in deze situatie helpen. We kunnen ondersteunen bij het contactherstel en ouders begeleiden bij het maken van afspraken hoe ze het contact in de toekomst vorm kunnen geven.

In andere situaties hebben kinderen wel contact met beide ouders maar is er veel ruzie en spanning tussen ouders. Bijvoorbeeld tijdens overdrachtsmomenten of over de verdeling van vakanties. Ook dan kan het Rotterdams Omgangshuis ouders begeleiden bij het verbeteren van de samenwerking en ondersteunen bij het maken van afspraken.

Soms komen we tot de conclusie dat het verbeteren van de samenwerking (nog) niet haalbaar is en begeleiden we ouders in een individueel traject.

Hoe ziet de begeleiding eruit?

In het Rotterdams Omgangshuis maken we gebruik van verschillende methodieken en interventies. Met ouders en kinderen bespreken we welke methodiek en / of interventie het meest passend is in hun situatie:

  • Omgangsbegeleiding
  • Psycho- educatie
  • Ouderschapsbemiddeling
  • Ouderschap Blijft
  • Parallel Solo Ouderschap

Contactgegevens

Rotterdam Omgangshuis
Mozartlaan 150
3055 KM Rotterdam
tel: 088-9961100 (keuze 3)
[email protected]