Dit was een zomervakantie waarin we optimaal aan elkaar hebben kunnen wennen. Veel leuke en gezellige momenten gehad. Langzaamaan zagen we Chantal landen, ze liet zichzelf steeds meer zien. En ook werden de grenzen natuurlijk opgezocht. Dit zorgde voor mooie momenten, maar ook momenten dat we even tot 10 moesten tellen, of creatief zijn in het bedenken hoe met de situatie om te gaan. Maar van lieverlee gingen we daar steeds beter onze weg in vinden.

Sommige momenten waren ook hilarisch. In de auto vlak voor we op vakantie gingen, tijdens de dagen dat het zo enorm warm was kwam Chantal met een oplossing. Jullie moeten maar naar Friesland gaan, daar kan je even afkoelen. Op de vraag wat je daar dan had, was het antwoord pinguïns en ijs.

Toen kwam het moment dat het eind van de zomervakantie in zicht was. Chantal was er wel aan toe om weer naar school te gaan. Wij stiekem ook wel.  Maar het was natuurlijk ook heel spannend. Een nieuwe school, nieuwe juffen, nieuwe kinderen, nieuwe regels. ’s Ochtends op tijd uit bed, alles klaar maken, ook voor ons nieuw.

Dan staan we op het schoolplein te wachten tot de deur opengaat. Chantal had heel veel zin, maar ook kriebels in haar buik, zoals ze dat zelf zo mooi noemde. Vanaf nu zijn we schoolpleinmoeder, voor ons een bijzonder gevoel. Tussen ons in ging Chantal naar binnen, ze vond haar plekje in de klas al snel. Na een knuffel en een zwaai ging ze de wereld van groep 4 binnen.

Maartje