Tijdens het pleegzorgtraject kregen we al voor het einde van het traject de vraag of we Chantal in ons gezin wilden opnemen. Er werd voor haar een langdurige plek gezocht.
Haar belangrijkste vraag of onzekerheid, was waar vier ik mijn 8e verjaardag.

Voor ons een omschakeling zo vlak voor de zomer, maar eentje die we met alle liefde aan wilden gaan. Na een korte kennismaking was het al snel zover dat we Chantal bij ons konden verwelkomen. Haar kamertje was klaar en binnen 2 weken na haar komst was haar verjaardag.

Wat een spanning, maar ook wat een feest. Op de dag zelf slingers een grote 8, ballonnen en een ontbijtje op bed, drie mooie cadeaus en de dag afgesloten bij de pannenkoekenboerderij. Natuurlijk is het voor Chantal ook heel belangrijk dat haar ouders en zusje betrokken zijn bij haar verjaardag. Samen met Pleegzorg hebben we overleg gehad en afgesproken dat in het weekend na haar verjaardag we dit zouden vieren voor Chantal haar ouders en Chantal,s zusje met haar pleegouders en ook het crisispleeggezin waar Chantal eerst een periode woonde wordt meegenomen in de uitnodiging.

Die zaterdag voor Chantal mooie kleren, nette haartjes en vooral heel veel spanning en zin. Haar ouders en zusje die ook zouden zien waar ze op dit moment woont. Een uurtje met haar vader en een uurtje met haar moeder. Op het feestje een mooie fototaart van Chantal, Kaarsjes en natuurlijk zingen met elkaar. Ze genoot van alle aandacht en de mooie cadeaus.Kortom een superdag.

Naderhand was er wel even weer tijd nodig om bij te komen en te wennen aan de geldende regels.

Maar deze ervaring kan niemand Chantal meer afnemen, ze was heel blij dat haar ouders haar kamer en haar plekje hebben gezien en samen met haar de 8e verjaardag hebben gevierd.

Voor ons als startende pleegouders was het wel heel spannend om dit zo vorm te geven, maar aan de andere kant hadden wij ook het vertrouwen en heeft dit een hele positieve ervaring gegeven voor Chantal.

Maartje