In de achterliggende periode van pleegouder zijn hebben we al heel wat kindertjes tijdelijk onderdak gegeven. Dat varieerde van crisisplaatsingen van 4 weken tot anderhalf jaar voor kinderen van 0 t/m 4 jaar.

Wat blijft het toch steeds bijzonder om te zien hoe kinderen binnenkomen en hoe ze weer weggaan! Wat is het fijn als je kinderen tijdelijk, liefde, aandacht, rust en structuur kan geven.Want dat blijft toch wel het belangrijkste in het leven van deze kinderen!

Een aantal van “onze” kinderen zijn teruggegaan naar hun biologische ouders en een aantal is doorgeplaatst naar een perspectief biedend pleeggezin! Wat is het fijn dat we af en toe nog contact hebben met deze kinderen.

Zo ook met Fleur. Begin van januari 2019 deed ik boodschappen bij de Jumbo! En ja hoor, mijn telefoon ging! Want ja, als we op de wachtlijst staan dan gaan we niet zonder mobiel op pad! Er kwam een vraag waar ik gelijk het antwoord wist! Een pasgeboren baby van twee daagjes oud! Ze kan en mag komen!

Ik moest wel even van alles regelen want het was al weer even geleden dat we zo’n klein kindje in huis hadden gekregen. De kinderwagen moest weer even tevoorschijn komen en de banden moesten opgepompt worden, het kleine bedje kwam er weer te staan! Luiers en kleertjes….. hoe heerlijk was dat om alles klaar te maken voor dit kindje! Wat waren we gelijk weer lekker druk!

De volgende dag zijn we in het ziekenhuis dit lieve kindje op wezen halen! Daar stonden we toen bij het bedje! Wat bijzonder was dat! En wat heerlijk om voor Fleur te mogen gaan zorgen. Fleur deed het ontzettend goed! Ze dronk goed en groeide ook voorspoedig! Ze sliep zelfs al met 6 weken hele nachten door.

Na een aantal maanden hebben we te horen gekregen dat deze baby naar een adoptiegezin zou gaan!Dat betekende dat we haar weer moesten loslaten! Ja, dat blijft toch wel het aller moeilijkste van pleegzorg! Het loslaten van kinderen! Je bent er zo mee bezig geweest en je hebt met alle liefde van je hart ervoor gezorgd, je hebt er een band mee gekregen en dan moet je ze weer loslaten!

Maar hoe fijn is het als kinderen op een fijne en goede plek terecht komen! Het is ook superfijn als je af en toe nog eens wat hoort, zoals bij Fleur. Veel fotootjes en appjes hebben we mogen ontvangen en we gaan zelfs a.s. zaterdag naar haar toe om haar weer zien!

Wat zien wij er naar uit!

Marianne