Voor wie is BZA?

BZA is er voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die sociaal-emotioneel kwetsbaar zijn. Dit houdt in dat zij zich makkelijk laten beïnvloeden. Daarnaast hebben zij moeite om voor zichzelf op te komen. Jongeren die hieraan leiden, kunnen zichzelf beschadigen of zelfmoordpogingen ondernemen. Ook kan het zijn dat jongeren zich niet onder willen doen ten opzichte van een groep. Zij gaan zichzelf overschreeuwen. Hierdoor worden de gedragsproblemen groter. Jongeren die dit doen, hebben vaak een laag zelfbeeld. Zij doen er alles aan om erbij te horen.

Oorzaken kunnen zijn:

  • Sociale achterstand op leeftijdgenootjes
  • Een lichte verstandelijke beperking
  • Een psychische stoornis

De behandeling

Jongeren op de BZA komen vaak niet tot hun recht in een gewone leefgroep binnen JeugdzorgPlus. Ze krijgen op de BZA alle kansen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. We praten met elkaar op een manier die voor hen fijn werkt. Daarnaast werken we met kleinere groepen en zetten individuele behandelingen in als dat nodig is.

Omdat veel jongeren op de BZA last hebben van faalangsten, focussen we ons op hetgeen dat de jongeren goed kunnen. Op deze manier brengen we hun zelfvertrouwen weer terug.

De toekomst

Ons doel is om het vertrouwen die de jongeren missen in zichzelf naar boven te halen. Het resultaat dat behaald wordt, verschilt per persoon.

Aanmelden

Mail naar [email protected].

Bij deze locaties kun je terecht voor Bijzondere Zorg Afdeling

't Anker

Kerkstraat 51

7135 JJ

Harreveld