Naast het bieden van dagelijkse zorg en veiligheid kunnen de gezinshuisouders of andere professionals die betrokken zijn ook hulp bieden die nodig is op dat moment voor een kind. De gezinshuizen van Horizon zijn gevestigd in dorpen en steden in de regio Zuid-Holland. Horizon heeft ook enkele gezinshuizen op het terrein van de locatie Rijnhove in Alphen aan de Rijn. De grootte van een gezinshuis kan variëren.

Onze gezinshuisouders hebben van opvoeden hun vak gemaakt en zijn altijd op zoek naar wat kinderen wél kunnen. Ze doen er alles aan dat de kinderen in hun gezinshuis ‘mee kunnen doen’ in de samenleving. Elk gezinshuis is weer anders en ook elk kind vraagt wat anders. We gaan tot het uiterste om te zoeken wat de juiste match is tussen een kind en een gezinshuis.

We vinden het heel belangrijk dat de kinderen in de gezinshuizen op enige manier contact houden met hun ouders, als dat tenminste tot de mogelijkheid behoort. Onze gezinshuisouders spannen zich hiervoor in en beseffen dat de band tussen ouders en kinderen een onbreekbare band is. Ook al wonen de kinderen niet bij de ouders zelf.

Horizon werkt intensief samen met gezinhuis.com, een franchiseorganisatie die gezinshuisouders die zelfstandig ondernemer zijn ondersteunt.