Wat doet een sidekick?

Een sidekick is een persoon die een jongere steunt en helpt. Hij of zij helpt de jongere met praktische zaken, staat voor de jongere klaar wanneer nodig en doet leuke dingen samen. Een sidekick helpt de jongere de regie over zijn of haar leven weer terug te krijgen. De sidekick geeft net dat beetje extra aandacht. Praktisch, sociaal en emotioneel.

Een goede sidekick beschikt over:

  • Een gezonde dosis levenservaring
  • Wil iets betekenen voor de jongeren
  • Een luisterend oor
  • Tijd om de jongere te steunen waar nodig.

 

Waarom een sidekick?

Voor veel jongeren is een liefdevol gezin waar iedereen elkaar steunt en over de toekomst nadenkt niet vanzelfsprekend. Om deze jongeren houvast en steun te bieden schakelen we de hulp in van deze vrijwilligers. Jongeren kunnen hiermee hobby’s en interesses delen en wordt het makkelijker om weer in het ‘normale’ leven te aarden. Daarnaast helpen sidekicks met solliciteren, schoolkeuzes maken en financiële zaken.

 

Wilt u een Sidekick worden?

Vind u het belangrijk dat iedere jongere de kans krijgt om liefde en vertrouwen te hebben? En wilt u jongeren een betere toekomst bieden? Dat kan! U kan een sidekick worden voor kinderen tot 12 jaar of voor jongeren tot 21 jaar.

Hiervoor is nodig:

  • Verklaring Omtrent Gedrag
  • Kennismakingsgesprek
  • Referenties

In het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen en beantwoorden wij vragen. We nemen veiligheidslijst door en bespreken de belangrijke zaken.

Verloopt de screening positief? Dan zorgen wij voor de juiste match.

Meer informatie

Wilt u meer weten over sidekicks voor jongeren? Of wilt u uw gezin graag aanmelden?. Neem contact opnemen met Horizon Onderwijs en Zorg Ondersteuning (OZO). Telefonisch via 088 – 996 1100 of per e-mail: [email protected]. Onze medewerkers helpen u graag verder.