Naast het bieden van dagelijkse zorg en veiligheid, kunnen de gezinshuisouders of andere professionals die betrokken zijn, ook hulp bieden die nodig is op dat moment voor een kind. De gezinshuizen van Horizon kun je vinden in dorpen en steden in de regio Zuid Holland. Horizon heeft ook enkele gezinshuizen op het terrein van de locatie Rijnhove in Alphen aan de Rijn. De grootte van een gezinshuis kan variëren.

Onze gezinshuisouder hebben van opvoeden hun vak gemaakt, en zijn altijd op zoek naar wat kinderen wel kunnen. Ze doen er alles aan dat de kinderen in hun gezinshuis ‘mee kunnen doen’ in de samenleving. Elk gezinshuis is weer anders en ook elk kind vraagt wat anders. We gaan tot het uiterste om te zoeken wat de juiste match is tussen een kind en een gezinshuis. We vinden het heel belangrijk dat de kinderen in de gezinshuizen op enige manier contact houden met hun ouders, als dat tenminste tot de  mogelijkheid behoort. Onze gezinshuisouders spannen zich hiervoor in en beseffen dat de band tussen ouders en kinderen een onverbrekelijke band is, ook al wonen de kinderen niet bij de ouders zelf.

Horizon werkt intensief samen met gezinhuis.com, een franchise-organisatie die gezinshuisouders die zelfstandig ondernemer zijn, ondersteunt.

Plaatsingsfunctionarissen: Linda Reatsch en Elles Noordzij