Voor wie is ESP?

ESP is er voor jongeren die meerdere keren grensoverschrijdend seksueel gedrag hebben getoond. Het seksueel grensoverschrijdend gedrag kan zich uiten in meerdere acties.

De behandeling

Dit gedrag kan verschillende oorzaken hebben. Samen met de jongeren onderzoeken we waar het gedrag vandaan komt. Vaak kan dit gedrag een spanning zijn van de omgeving die zich seksueel uit of doordat de jongeren zelf grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt. We zoeken samen naar welke vaardigheden de jongeren te kort komen en werken hieraan. Binnen de groep spreken niet alleen de specialisten de jongeren aan op hun gedrag, maar spreken de jongeren ook elkaar aan.

De toekomst

Om de jongeren weer het vertrouwen te geven van hun eigen kunnen, is er tijd nodig. Daarom duurt de behandeling voor ESP gemiddeld een jaar. We werken naar een leven toe waar de jongeren op zichzelf kunnen vertrouwen. We leren ze hoe ze hun probleemgedrag herkennen en hoe ze daarmee moeten omgaan. Na de behandeling zijn de jongeren weer in staat om goed contact te leggen met leeftijdsgenootjes.

Bij deze locaties kun je terecht voor Ernstig Seksuele Problematiek

't Anker

Kerkstraat 51

7135 JJ

Harreveld